Over ons

Van harte welkom bij het Van Maanenbad

Contact 2.jpg


Het Van Maanenbad is misschien wel het bekendste zwembad in Rotterdam en een bad om bij uitstek het banenzwemmen te beoefenen. Verwacht bij ons geen "toeters en bellen", zoals glijbanen en dergelijke. Wel kun je tijdens het zwemmen gebruik maken van het (gratis) stoombad. Daarnaast vind je hier het enige buitenbad in het centrum van de stad. Een unieke plek waar je kunt genieten van zon en water.

In onze gezellige accommodatie kun je op alle dagen van de week terecht om jezelf uit te dagen, te ontspannen, iets leuks te doen of om iets nieuws te leren. Je vindt bij ons altijd een activiteit die bij jou past.

Wij vragen onze bezoekers zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer naar ons zwembad te komen. Zo ondervind je geen parkeerproblemen en draag je je steentje bij aan het milieu.

Parkeren voor de deur van het Van Maanenbad is beperkt en betaald. Laadpalen zijn aanwezig.

Heb je lekker gesport en wil je nog even bijpraten? Kom dan langs in onze gezellige SportfondsenCafé voor een kop koffie of een gezond broodje.

Ben je benieuwd hoe ons zwembad er van binnen uitziet? Bekijk hier dan onze 360 graden tour.

Over Sportfondsen Rotterdam
De Stichting Sportfondsen Rotterdam is opgericht in 2002. Sportfondsen Rotterdam is een samenwerkingsverband van vier Sportfondsenaccommodaties te Rotterdam. De vier aangesloten accommodaties zijn:

Naast het doel de samenwerking tussen de accommodaties op meerdere vlakken te versterken, ondersteunt en adviseert Sportfondsen Rotterdam haar accommodaties op meerdere gebieden, zoals personeelsbeleid, onderhoud en milieu, veiligheid en kwaliteit, marketing, communicatie en inkoop.

Ruim 20 jaar is Sportfondsen Rotterdam actief bezig met het exploiteren, beheren en ontwikkelen van accommodaties, waarbij de accommodaties een constructieve bijdrage willen leveren aan gezondheid, welzijn, veiligheid, integratie en maatschappelijke betrokkenheid.

Ook voor uw organisatie kan Sportfondsen Rotterdam diensten verlenen!

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Over Sportfondsen
Bij Sportfondsen staan we iedere dag in de startblokken om ons in te zetten voor een vitaal Nederland. Dat doen we vanuit onze accommodaties samen met en voor gemeenten, maatschappelijke partners en bezoekers. Wij geloven dat iedereen vitaal kan zijn door in beweging te komen. Want van bewegen, alleen of samen, krijg je energie. En plezier. Of je nu beweegt om te ontspannen, jezelf uit te dagen, te leren of om te ontmoeten, wij geven die energie.

Wat in 1923 begon, inspireert ons anno nu nog steeds. Het was Sportfondsen-oprichter Han Bierenbroodspot zijn droom om zwemmen voor iedereen mogelijk te maken. Daarom bedacht hij bijna 100 jaar geleden een systeem waarmee Amsterdammers spaarden voor het eerste Sportfondsenbad in Amsterdam-Oost. Hij legde daarmee ook direct de basis voor het stimuleren van sport en bewegen. Dat motiveert ons ook in het heden en geeft ons energie die we met plezier doorgeven.

Sportfondsen geeft energie

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.