Duurzaam gastvrij

Duurzaam gastvrij

Wij denken aan milieu en maatschappij

Duurzaam 1.jpg


Het Van Maanenbad voelt zich verantwoordelijk voor haar impact op mens en milieu door haar activiteiten. We doen er alles aan om die verantwoordelijkheid ook om te zetten in daden.

Duurzaamheid is tegenwoordig een hot item. En dat is niet vreemd. De natuur en het milieu staan dagelijks onder druk en de mens is nog altijd de grootste vervuiler. Natuurlijk is dit geen onderwerp waar je je zorgen om wilt maken tijdens het sporten of een gezellig dagje uit. Dus daarom doen wij dat die dag voor jou. En alle andere dagen van het jaar. Het Van Maanenbad is namelijk aangesloten bij Duurzaam Gastvrij.

Duurzaam Gastvrij is een Nederlands duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de vrijetijdssector, het keurmerk wordt onderschreven door Green Key. Bedrijven met een Duurzaam Gastvrij keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen zijn doorgevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van het gouden certificaat.

In de praktijk
Wat doen we dan precies? We houden bijvoorbeeld rekening met de inkoop van chemicaliën en doen dat dus zo duurzaam mogelijk. Onze installaties en verlichting zijn zo energie-efficiënt als mogelijk uitgevoerd en we monitoren dat continue. De bedrijfskleding die we dragen zijn gemaakt door bedrijven die het convenant “duurzame kleding” hebben ondertekend.

Daarnaast bieden we activiteiten aan voor ouderen tegen gereduceerd tarief om hen in beweging te houden en samen te brengen. We bieden onze accommodatie aan voor (welzijn)organisaties uit de buurt en werken samen met verenigingen die het zwembad gebruiken.

En tot slot waakt Klimaatje over onze accommodatie.

Bekijk hier ook onze MVO Verklaring…

Duurzaam 2.jpg
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.